Acasa | Actualitate | Din gogomăniile vechii administrații locale. Banii alocaţi pentru 39 de străzi fără asfalt, dar care figurează în scriptele Primăriei ca asfaltate, de negăsit

Din gogomăniile vechii administrații locale. Banii alocaţi pentru 39 de străzi fără asfalt, dar care figurează în scriptele Primăriei ca asfaltate, de negăsit

asfalt

Organele statului ar putea avea multă pâine de mâncat pe tema asfaltării străzilor din municipiul Buzău de pe timpul vechii administraţii locale, după ce primarul Constantin Toma a făcut o descoperire năucitoare. În scriptele Primăriei figurează, în acest moment, un număr de 14 străzi neasfaltate, în timp ce realitatea de pe teren este cu totul alta: în municipiul Buzău, în acest moment, sunt nu mai puţin de 53 de străzi fără asfalt, însumând 15,35 kilometri. Această realitate era cunoscută printre buzoieni, în special printre cei care, în ultimii ani, se prezentau la audienţe cerând asfaltarea străzilor pe care locuiesc, dar aflau cu stupoare că, de fapt, în evidenţele Primăriei, acestea figurau ca asfaltate. Este evident că municipalitatea a alocat, în condiţiile date, bani pentru ­mo­dernizarea celor 39 de străzi, bani de urma cărora vor da, cu siguranţă, organele de cer­cetare penală, care s-ar putea sesiza chiar din oficiu numai în urma anunţului făcut de primarul Constantin Toma, printr-o înregistrare postată pe pagina sa oficială de Facebook, reprezentând raportul său săptămânal către locuitorii municipiului Buzău.

,,În această săptămână au ieşit şi primele date preli­minare legate de situaţia străzilor din municipiul Buzău. Sunt în spate cu o hartă mare a Buzăului, cu toate străzile, iar primele date ne indică următoarea situaţie. În primul rând, în Buzău avem 53 de străzi neasfaltate, cu 15,35 kilometri fără asfalt. Este o chestiune dramatică, când am venit în Primărie mi s-a spus că sunt 14 străzi; făcând mai multe săpături, vorbind cu oamenii de pe străzi despre care spuneau că nu sunt asfaltate, am constatat că, într-adevăr nu sunt asfaltate, dar în situaţiile de la Primărie figurau ca asfaltate, şi am ajuns acum la 53 de străzi”, a spus primarul Constantin Toma.

El a anunţat că a grupat străzile din municipiul Buzău în trei pachete, în funcţie de sursa de finanţare pentru asfaltarea sau rebilitarea acestora. Pe lângă cele 53 de străzi complet lipsite de asfalt, ,,un alt pachet îl reprezintă străzile pe care circulă autobuzele TransBus, un număr de 18, cu 19,1 kilometri. Un al treilea pachet, înseamnă 113 străzi, cu 51 de kilometri, care sunt pe raza întregului municipiu”, spune primarul.

El precizează şi care vor fi sursele de finanţare pentru reabilitarea sau asfaltarea străzilor din municipiu: ,,De ce le-am grupat în acest fel? Pentru că străzile care sunt situate de-a lungul liniilor de transport în comun, liniile TransBus, vor fi asfaltate în totalitate pe bani europeni. Străzile neasfaltate, cele 53, vor fi finanţate din fonduri proprii, iar pentru cel de-al treilea pachet, de 113 străzi, cu 51 de kilometri, căutăm fonduri – vorbesc des­pre Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Mondială, fonduri de investiţii -, căutăm cea mai uşoară, cea mai puţin costisitoare formă de finanţare, astfel încât să atacăm şi această zonă”, a mai spus Constantin Toma.

El promite că, pe parcursul anului viitor, vor fi asfaltate toate cele 53 de străzi din municipiu care nu au văzut niciodată asfalt: ,,Sper, din ceea ce am în mână în acest moment, ca anul viitor să finalizăm toate străzile neasfaltate din oraşul nostru. Vom începe din acest moment cu partea de proiectare, iar din primăvară, până va da frigul, vom asfalta în totalitate toate 53 de străzi, bineînţeles în paralel declanşând licitaţiile şi pentru celelalte loturi. Dar, îmi iau angajamentul ca cele 53 de străzi neasfaltate în acest moment, până la sfârşitul anului viitor să fie asfaltate, să terminăm, în sfârşit, în secolul XXI, asfaltarea totală a Buzăului”, a mai spus primarul.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com