Acasa | Politic | Din ciclul ”Profitorii Buzăului”: Revoluționarul Petre Burada, plătit gras din banii noștri să conducă societatea Urbis Serv, aflată în subordinea Primăriei

Din ciclul ”Profitorii Buzăului”: Revoluționarul Petre Burada, plătit gras din banii noștri să conducă societatea Urbis Serv, aflată în subordinea Primăriei

burada-petre

Cel de-al doilea profitor al serialului este Petre Burada, revoluţionar cu acte, cu un venit lunar de peste 7.000 de lei. Deşi este pensionar, Petre Burada încasează aproape 5.000 de lei lunar de la Urbis Serv, la care se adaugă o pensie de peste 1.500 de lei și o indemnizație de revoluționar de peste 1.000 de lei.

Despre Petrică Burada, fostul său şef de partid Ion Vasile, cu care s-a aflat umăr la umăr în nopţile Revoluţiei din decemrbie 1989, are numai cuvinte de ocară:

„Burada este un impostor. În ‘89 a furat nişte camioane cu cereale de pe la Săhăteni şi trebuia să intre la puşcărie. Cu intervenţii a scăpat de puşcărie, dar fostul prim-secretar Cotoi i-a spus să plece din judeţ! Şi a plecat pe la Tohani iar la Revoluţie a venit să-şi plătească poliţele şi i-a furat omului căciula şi cojocul . El e supărat pe mine pentru că voia să fie deputat sau senator, dar eu ştiam ce-i poate pielea”, a declarat cândva Ion Vasile.

Petrică Burada nu a fost scutit nici de scandalurile în care era acuzat de chelturirea nejustificată a banilor companiei Urbis.

Curtea de Conturi a găsit, de-a lungul vremii, mai multe nereguli la Urbis Serv care are unic acționar municipiul Buzău. În perioada 2007-2012, societatea a încheiat cu primăria trei contracte în valoare totală de aproape 136 de milioane de lei pentru întreținere și amenajare străzi și trotuare și întreținerea spațiilor și zonelor verzi.

La scurt timp Urbis Serv a încheiat alte trei contracte prin care a cedat cea mai mare parte din lucrări către SC Mecan Construct SRL Pătârlagele, firmă controlată de fostul consilier județean Laurențiu Dobrică, decizie făcută în condiții nelegale, deoarece străzile și trotuarele fac parte din domeniul public administrat de Primărie, instituție care astfel are calitatea de autoritate contractantă.

Anul trecut Departamentul de Coordonare a Verificării Bugetelor Unităților Administrativ – Teritoriale din cadrul Curții de Conturi a României și Camerei de Conturi Buzău a solicitat, suspendarea din funcțe a directorului executiv Petre Burada dar acesta a refuzat să plece, motivând că raportul instituţiei de control a fost făcut cu rea voinţă.

Expertiza contabilă extrajudiciară nu a confirmat, cum era de așteptat, ilegalitățile constatate de auditorii financiari ai Camerei de Conturi. Cererea de suspendare a celor doi nu a primit votul majorității din Consiliului local Municipal, cei doi fiind oameni de bază ai PSD Buzău, partid majoritar în Consiliul Local Municipal.

Rămâneți conectați la monitoruldebuzau.ro! Urmează alte personaje din categoria profitorilor!

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com