Acasa | Diverse | Despre lupii tineri și cum țin ei cu dinții de fundul celui care le întinde firimiturile

Despre lupii tineri și cum țin ei cu dinții de fundul celui care le întinde firimiturile

13310616_1264488653562778_7183871382758314377_n

Șansele de reușită ale unui candidat depind în mare parte de așa numitul staf de campanie, care este constituit ierarhic din strategi, organizatori și masa de sclavi. Pe vremuri, sclavii din echipele de campanie mai erau numiți lipitori de afișe. Categoria îi avea în rândurile ei pe adolescenții dornici să cunoască gagici noi. Se recrutau de la bloc sau din curtea școlii, erau băgați pe ușa din dos în sediile de partide și erau dotați imediat cu găleata cu aracet, bidinea și suluri de afișe.

Erau coordonați de locotenenți cu ceva vechime, prieteni ai prietenilor celor importanți, ai strategilor. Ăștia erau activiști din convingere. Chiar se lăsau convinși de candidații pe care îi slujeau cu mult aplomb că vor primi locuri de muncă sau cine știe ce avantaje trecătoare, dacă ajung acolo, sus.

În toate partidele au fost astfel de sclavi însă au avut noroc numai cei care s-au aflat în umbra atotputernicului care a stat lipit două decenii de fotoliul din Primărie. Era imposibil ca după mulți ani de așteptare să nu le vină rândul să primească un job la vreunul dintre serviciile subordonate municipalității.

Alții au știut atât de bine să se descurce, încât au ars etape, ajungând de la sclavi de partid, direct fini de primar. Acum sunt directori de societăți ale primăriei, sau de departamente din cadrul lor, ori funcționari la Piețe, la Urbis, etc.

Lucrurile au evoluat între timp. Multe dintre lipitorile de acum patru sau opt ani, cu mai puține pile la șefu’, sunt și acum sclavi. Sunt acum pe mai multe categorii: cei care fac munca de jos, necalificată, adică lipitul afișelor și distribuirea de pliante, și postacii în mediul online care sar la gâtul adversarilor celui de la care așteaptă să le fie luminată calea spre un viitor măreț.

Ei sunt lupii tineri cu smartphone, cei care păzesc aventura virtuală a industriașului care se vrea bugetar. Dacă ai curajul să îl combați pe candidatul căruia îi place să se filmeze când vizitează ”făbrici” și uzine, apar imediat trolii roșii. Îi cunoști după greșelile de exprimare și înverșunarea cu care atacă.

Pentru șefii lor nu contează calitatea umană, ci ferocitatea cu care mușcă din inamic. Dacă locotenenții sunt mânați de un deziderat clar, acela de a-și conserva locurile de muncă cu care au fost cadorisiți de fostul prim locatar din Palatul Comunal, sclavii prestează în zadar. Ei sunt trupurile pe care cei favorizați de soartă și de smecherii orașului se pot cățăra ca să-l prindă din nou pe Dumnezeu de picior.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com