Acasa | Diverse | Defrişările ample din România vazute de ministrul mediului Cristiana Pașca Palmer

Defrişările ample din România vazute de ministrul mediului Cristiana Pașca Palmer

defrisari

Defrişările ample din România au ajuns să fie văzute de la înălţime de ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer. Însă consilierul ei, cunoscutul alpinist Alex Găvan este cel care trage un adevărat semnal de alarmă.

Atât ministrul cât şi consilierul ei, alături de directorul executiv al Environmental Investigation Agency, au survolat, săptămâna trecută, zonele cu tăieri de păduri din Munţii Fărăgraşului, Piatra Craiului, Bucegi, Iezer Păpuşa şi Leaota.

Imaginile surprinse de la înălţime au fost postate de Alex Găvan pe contul său de Facebook.

„Munţii mei iubiţi au cancer. Munţii noştri au cancer. Un mare cancer a cărui cauză suntem chiar noi, oamenii, şi la a cărui extindere contribuim din plin. Prin neimplicare, prin ignoranţă, prin lipsă de educaţie, prin lipsa de compasiune. Prin egoism şi prin faptul că prea puţin ne asumăm să lăsăm o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Credem că totul ni se cuvine, aici şi acum”, a scris Alex Găvan pe contul său de Facebook.

Acesta punctează faptul că „ultimele zone de sălbpticie autentică din Europa sunt aici, la noi, în Carpaţi” şi că „singurul timp rămas este cel al acţiunii”.

Alex Găvan ţine să precizeze că părerile sale sunt strict personale, nu ale Ministerului din care face parte.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristina Paşca Palmer, a anunţat, pe 8 februarie, că l-a cooptat în echipa de consilieri pe Alex Găvan, alpinist român de înaltă performanță si totodată un activ iubitor de mediu și natură, valori pe care ministrul spune că le împărtășeşte.

Alex Găvan este un alpinist și fotograf, primul român care a cucerit vârfurile Gasherbrum I și Makalu. La data de 2 octombrie 2006, când a urcat pe Cho Oyu, a devenint cel mai tânăr alpinist român care a reușit ascensiunea unui optmiar.

Citeste mai mult pe : http://www.voceatransilvaniei.ro/

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com