Acasa | Actualitate | De ce fumatul nu este ilegal în anumite spații de alimentație publică din Buzău?

De ce fumatul nu este ilegal în anumite spații de alimentație publică din Buzău?

fumat

A trecut ceva mai bine de un an de la intrarea în vigoare a legii care interzice fumatul în spațiile publice închise și deja avem parte de un comportament necorespunzător și care pune grave semne de întrebare privind gradul de educație al unora dintre semenii noștri.

Deși legea antifumat prevede sancțiuni dure pentru cei care o încalcă, sancțiunile constând în amenzi de până la 50.000 lei sau chiar închiderea acestor unități, în Buzău, legea este încălcată tot mai des.

Nu știm dacă din prostie, neștiință sau sfidare, dar oricum din prea puțină educație. Cert este că oamenii se joacă cu focul. Iar dacă nu s-au ars până acum, ar fi cazul să caște bine ochii să nu se ardă de acum încolo.

Nu de alta, dar să plătești juma de miliard de lei vechi și să mai riști și închiderea unității pentru o prostie, mi se pare stupid. Cu banii aștia îți amenajezi un spațiu de lux izolat și nu te doare capul.

Avem semnale privind fumatul ilegal în spații de alimentație publică din județ. Se fumează ”la greu” dar și la vedere în unități din Merei, Monteoru, Smeeni, Pogoanele și Râmnicu Sărat. În municipiul Buzău se fumează în unele restaurante dar și în locuri unde ne-am aștepta mai puțin, precum notariatele publice sau parcurile de joacă.

Nu o să dăm acum niciun nume dar o s-o facem data viitoare dacă lucrurile nu se corectează. Pentru că lucrurile nu pot merge așa la nesfârșit, căci vorba ceea, ulciorul nu merge de multe ori la apă.

Rugăm polițiștii locali să fie pe fază. Dacă nu cumva sunt ocupați cu alte sarcini, mai importante, date de primar, precum amendarea șoferilor care parchează pe unde apucă în spații supraaglomerate, sau a celor care vând marfa pe trotuarele pieței. Totuși, domnule Toma, nici aspectul acesta nu trebuie neglijat. Ca să nu devină penibil de penal.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com