Acasa | Actualitate | Cutremurul de vineri noapte a trezit interesul autorităților! Primarul Toma a ieșit pe teren alături de specialiști

Cutremurul de vineri noapte a trezit interesul autorităților! Primarul Toma a ieșit pe teren alături de specialiști

constantin-toma

Cutremurul de vineri noapte a trezit interesul autorităților pentru clădirile cu risc seismic din municipiu. În ultimii ani, problema acestora a fost dată uitării, iar soluțiile de remediere sunt extrem de costisitoare. Primăria face eforturi în atragerea de fonduri pentru reabilitarea clădirilor care pot fi grav afectate de un seism, însă admite că șansele ca banii să fie alocați sunt minime.

Miercuri dimineață, pe platoul din Piața Daciei și-au făcut apariția primarul Constantin Toma, viceprimarul Ionuț Apostu, arhitectul municipiului, Victor Țârlea, și inginerul Viorel Constantinescu, unul dintre specialiștii pe probleme de rezistență a clădirilor în cazul unor calamități.

Edilul șef a ținut să precizeze că se caută soluții de finanțare pentru reabilitarea celor 44 de imobile încadrate în clasa I de risc seismic, expuse pericolelor în cazul unui cutremur mai mare de 6-5 grade pe scara Richter. Primarul Buzăului mizează pe fonduri guvernamentale sau europene și ia în calcul și construirea unor locuințe care să găzduiască oamenii afectați de un eventual cutremur care le-ar avaria casele.

De cealaltă parte, inginerul Viorel Constantinescu a ținut să-i liniștească pe buzoieni, afirmând că nicio clădire din Buzău nu s-ar prăbuși în cazul unui cutremur ca cel din 1977, însă avariile produse de cutremure repetate ar putea să aducă imobilele în stare de colaps. El a tras un semnal de alarmă privind blocurile cu parter liber, fără pereți, așa cum sunt cele din centrul orașului, situate pe Aleea Trandafirilor. Soluția în acest caz ar fi umplerea spațiilor libere cu pereți din 10 în 10 metri.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com