Acasa | Actualitate | Cum îşi bate joc edilul Toma Constantin de elevii şi profesorii buzoieni. Afacerea Tableta, doar o inginerie cu iz penal

Cum îşi bate joc edilul Toma Constantin de elevii şi profesorii buzoieni. Afacerea Tableta, doar o inginerie cu iz penal

toma_83731800

În cele ce urmează vom demonstra cu subiect şi predicat că acest specimen rar întâlnit în politica românească  este doar un mincinos ordinar pus pe căpătuială, chitit cu mafioţii care-l înconjoară să  dea tun după tun ca să-şi scoată firmele şi neamurile din faliment. Iată ce declara Toma Constantin  anul trecut pentru observatorulbuzoian.ro.

Situația financiară dramatică din Primăria Buzău se va răsfrânge, în acest an, și asupra unităților de învățământ. Primarul Constantin Toma a anunțat că municipalitatea nu are niciun ban pentru lucrări de reparații și curățenie la școlile sau grădinițele din oraș și că singura șansă este să înceapă să colecteze mai mulți bani la buget.

La școli situația este dramatică pentru că nu avem bani să facem nicio reparație. Am solicitat directorilor să vină cu toate propunerile lor, dar la minim, le adunăm la un loc și pe data de 29 să facem o rectificare de buget și cu ce bani vom mai strânge să avem ce împărți”, a declarat primarul Constantin Toma.

Pentru că s-au colectat mai mulţi bani la buget, Toma a conceput o strategie eficientă pentru anul 2017 şi a gândit că preşcolarii şi şcolarii n-au nevoie deocamdată să înveţe în condiţii salubre

Pentru a rezolva această situaţie ,Atotştiutorul Primar Constantin Toma s-a gândit să cumpere tablete cu un purcoi de bani, vreo 3 milioane de lei adică 30 de miliarde de lei vechi.

Ideea i-ar fi venit chipurile atotştiutorului edil faliment, după ce câţiva profesori ar fi vizitat câteva şcoli din Iaşi acolo unde un proiect denumit Adservio funcționează cu succes de opt ani .

În fapt Toma spune că vrea să facă ceva măreţ pentru buzoieni , să impulsioneze vezi doamne cooperarea profesor-părinte-elev printr-o platformă electronică care oferă în timp real toate informaţiile de care părintele sau elevul are nevoie, fără a mai fi nevoit să caute prin rapoarte, cataloage și dosare.

De cei care suferă de mizeria din şcoli şi grădinţe Toma nu scoate nicio vorbă.

Chelului Tichie de Mărgăritar îi trebuie…

La prima vedere proiectul pare lăudabil şi fezabil într-o comunitate dezvoltată unde elevii n-au nici o grijă decât să înveţe, având parte de toate condiţiile, de săli de sport, ateliere etc.. Numai că Buzăul este un oraş groaznic de sărac iar elevii numai parte de condiţii n-au la şcoală. În primul rând Buzăul nu se compară cu Iaşul la capitolul infrastructură şcolară, întrucât toate şcolile şi liceele din Buzău, cu excepţia Colegiului Haşdeu sunt focare de infecţie. De la Buzău s-a furat teribil în ultimii 15 ani şi colac peste pupăză mai marii oraşului nici n-au făccut nimic pentru învăţământul local. Prin mai toate şcolile mizeria e la ea acasă iar sălile de clasă arată ca în anii 70. Ici colo câte un termopan plătit la preţ triplu a fost montat în silă, de aer condiţionat în clase nici nu poate fi vorba, elevii şi profesorii nu au material didactic. iar dascălii injosiţi de mafioţii locali le cerşesc părinţilor contribuţii pentru ca să-şi poată derula un minim de activităţi. Fără table electronice, fără calculatoare moderne şi fără infrastrucură asta e adevărata problemă a învăţământului local. Aici intervine nea Făcăleţ care le-a rezolvat pe toate bătând din palme. El va cumpăra profesorilor tablete iar elevilor şi părinţilor iluzii.Toată joaca lui Toma va scosta primăria 3 milioane de lei. Nu mai vorbim că această investiţie ar fi trebuit făcută de minister…

Iată ce scrie presa locală despre inepţiile promovate de Constantin Toma. De aici am tras concluzia că această afacere are un pronunţat izi penal mai ales că Primăria ar trebui să cumpere 1421 de tablete doar pentru zul profesorilor iar cei 23.282  părinţii vor primi doar un soft de acces plătit cu bani grei de comunitate.

Primarul municipiului Buzău susține aderarea școlilor la proiectul Adservio, o platformă electronică ce facilitează cooperarea profesor-părinte-elev și care contribuie la reducerea abandonului școlar. Măsura se poate aplica tuturor nivelelor de școlarizare, începând de la clasa zero și până la clasa a XII-a, și va costa bugetul municipiului 7.5  lei/lună per elev. În luna noiembrie a anului trecut, 18 cadre didactice din Buzău au efectuat o vizită la Iași, acolo unde proiectul funcționează cu succes de opt ani. În cadrul școlilor care au ales Adservio, rata absenteismului a scăzut cu 60%, iar in unele cazuri, media pe clasă a crescut cu 1 punct, ceea ce i-a făcut pe profesorii buzoieni să ia în considerare înscrierea în acest proiect.

Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe masa consilierilor municipali în ședința de joi, la întocmirea proiectului de buget pe 2017 se va ține cont de alocarea a 3.200.000 de lei pentru achiziționarea a 23.282 de licențe pentru tot atâția elevi, în acest preț fiind incluse și cele 1421 de tablete pentru profesorii buzoieni implicați în proiect, precum și contravaloarea cartelelor de Internet didactic.Tabletele de ultimă generație vor fi predate școlilor pe baza unui proces verbal, urmând ca ele să fie folosite de dascăli pentru a introduce informația școlară.

Adservio este o platformă care oferă în timp real toate informaţiile de care părintele sau elevul are nevoie, fără a mai fi nevoit să caute prin rapoarte, cataloage și dosare. Profesorii primesc tablete și pot posta subiecte de discuție, pot primi temele elevilor direct în cont și le pot oferi feedback. La rândul lor, părinții pot obține orice informație despre notele și absențele elevilor, iar directorii au acces la orice informaţie, de absolut oriunde.”scrie Cosmin Şontică în reporterbuzoian.ro

Concluzia este că fiecare părinte va trebui să se descurce aşa cum poate, fie că-i bogat fie că-i sărac şi n-are după ce bea apă. Musai trebuie să-şi cumpere tablete fie să acceseze calculatorul personal pentru că primăria nu le dă nimic,  doar programul , adică doar praf în cohi şi baliverne de adormit copii. Nici nu vrem să ne gândim ce se va întâmpla în comunităţile sărace din cartierul Simileaca spre exemplu sau de pe strada Primăverii, când cei amărâţi care n-au după ce bea apă şi care n-au văzut în viaţa lor un calculator darmite o tabletă, vor promi prin poştă un CD colorat cu softul de la primărie. Eu vă întreb pe voi oare omul ăsta este sănătos la cap sau am luat-o noi razna citind asemenea gogomănii.

Apelul nostru al ignoranţilor care nu valorăm nici 2 lei pentru Domnul Constantin Toma

Domnule Toma revino-ţi te rugâm şi abandonează acest plan grotesc şi nebunesc! Nu ne mai cheltui banii pe prostii fii realist te rugăm mult. Nu ne duceţi oraşul în faliment aşa cum aţi făcut cu firmele dumneavoastră.  Părinţii sunt revoltaţi de condiţiile din grădiniţe, şcoli şi licee iar eleviii se îmbolnăvesc cu zile la şcoală . Numai vorbim că unele grădiniţe funcţionează în spaţii improprii închiriate de Primărie cu sute de milioane de lei lunar de la privaţi. Domnule Toma revino-ţi şi apucă-te să contruieşti ceva, să faci ceva pentru comunitate, nu s-o prosteşti pe faţă!

Nu vrem să-i spunem domnului Toma că ne bagă la bănuieli acuzele care curg valuri dinpre consilierii opoziţiei PSRO, PMP şi PNL care spun că nu-i lucru curat cu achiiziţia acestor tablete şi a unor softuri care deocamdată nu ajută cu nimic învăţământul local. Nu vrem să facem socoteala cam câte şcoli s-ar fi reabilitat cu aceşti bani ci vrem să-i atragem atenţia acestui primar inconştient că îşi bate joc de inteligenţa noastră.

Vrem doar să-i comunicăm căne-am convins  că problemele buzoienilor nu sunt deocamdată pe agenda domnului primarToma Constantin.Nici ale elevilor , ale cadrelor didactice ale pensionarilor sau ale oamenilor de rând. Şcolilor le trebuie tablete cum îi trebuie chelului tichie de Mărgăritar! În fapt edilului  nu-i pasă nici cât nergu sub unghie de gropile din asfalt, de mizeria din şcoli şi de dramele pensionarilor care sunt nevoiţi să se împrumute lună de lună ca să-şi achite facturile la apă, gunoi şi căldură. De când a fost investit primar el o ţine una şi bună cu Compania de Apă, cu preţul mare la apă şi utilităţi şi cu apa murdară de parcă asta e singura problemă şi cea mai urgentă care-i frâmântă pe buzoieni. Prins într-un război fără sfârşit lui Toma nici nu-i pasă că străzile sunt praf, că şcolile au ajuns coteţţe de porci şi că banul public nu trebuie aruncat în vânt.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com