Acasa | Actualitate | Controale la sânge, din partea inspectorilor DSV, la procesatorii de lactate din județ

Controale la sânge, din partea inspectorilor DSV, la procesatorii de lactate din județ

Ferma

Inspectorii DSV vor verifica în următoarele două săptămâni respectarea condiţiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea şi procesarea laptelui crud şi a produselor lactate. O atenţie deosebită va fi acordată produselor distribuite în şcoli prin programul guvernamental ”Laptele şi cornul”.

Directorii executivi ai direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (DSVSA) judeţene vor colabora cu instituţiile prefectului şi cu direcţiile de sănătate publică la efectuarea controalelor, în ferme de animale producătoare de lapte, centre de colectare şi unităţi de procesare a laptelui.

O atenţie deosebită va fi acordată respectării condiţiilor de igienă şi a lanţului frigorific pe durata transportului, a depozitării laptelui şi a produselor lactate distribuite prin programul “Laptele şi cornul”.

În acest sens, vor fi efectuate controale oficiale la depozitele independente care asigură depozitarea produselor lactate, precum şi la operatorii care deţin mijloace de transport şi asigură distribuţia laptelui şi a produselor lactate distribuite în cadrul acestui program, precizează reprezentanţii ANSVSA. La Buzău, echipele DSP şi DSVSA vor descinde la 16 producători din acest domeniu, respectiv la centre de colectare şi unităţi de procesare a laptelui şi a produselor lactate.

În ultimele două săptămâni, elevi din şcoli din Braşov, Galaţi, Buzău şi Argeş au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău în urma consumării de lapte sau iaurt, distribuite prin programul guvernamental ”Laptele şi cornul”.

Produsele lactate au ajuns în atenţia autorităţilor şi în urma valului de îmbolnăviri cu sindrom hemolitic uremic a mai multor copii şi bebeluşi.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com