Acasa | Actualitate | Clădirea fostului spital „Brătianu” intră în reabilitare

Clădirea fostului spital „Brătianu” intră în reabilitare

bratianu

Aflată astăzi în paragină, clădirea fostului spital Brătianu de pe B-dul Nicolae Bălcescu va intra într-un proces de reabilitare cu bani europeni, a declarat astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Județean Buzău, președintele Petre Emanoil Neagu. Lucrările vor începe, cel mai probabil, anul viitor.

Conform spuselor președintelui Neagu, angajații Consiliului Județean au lucrat la foc automat la întocmirea proiectului pentru ca acesta să poată fi depus la autoritatea finanțatoare până la data limită de 25 noiembrie. De asemenea, Buzăul este singurul județ din țară cu un astfel de proiect depus la Agenția de Dezvoltare Regională.

Inițial, pentru destinația acestei clădiri au existat două propuneri. Una a venit din partea grupului de consilieri ai PNL, care au spus că ar fi fost bine ca Spitalul Brătianu să devină tot unitate medicală. Responsabilii din Consiliul Județean au considerat însă că destinația de instituție culturală i-ar ajuta să atragă mai ușor fonduri europene.

Clădirea fostului spital „I.C. Brătianu”de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu este una emblematică pentru municipiul Buzău. Construită în anul 1895, de Prefectura județului, ea ajuns acum o ruină. Consiliul Județean a luat hotărârea de a o reabilita și a amenaja aici un Centru Turistic și Cultural Regional.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com