Acasa | Actualitate | Ciolacule, e timpul să-ți dai singur palme! Știi tu de ce

Ciolacule, e timpul să-ți dai singur palme! Știi tu de ce

Marcel-CIolacu-630x420

Nici nu s-a instalat bine în scaunul din Palatul Comunal, că omul de afaceri Constantin Toma a și început să semene teroare printre șefii societăților din subordinea municipalității. Intenția schimbării este binevenită, după cum mulți ar zice, însă graba cu care a început să dea cu barda este suspectă.

Ca să sugereze revoluția administrativă, Toma a venit din prima zi cu schimbarea ușii de acces și închiderea parcării din față, măsuri populiste, de vrăjit poporul. Toată lumea se aștepta după aceea să accelereze lent și rațional motorul schimbării, pentru că este normal ca o decizie să aibă ca fundament o analiză, un audit, un bilanț. Numai că omul nostru nu a mai avut răbdarea de a culege la dosare probe împotriva adversarilor, trecând direct la pedepsirea lor.

În numai câteva zile, i-a forțat pe directorii de la TransBus, Poliția Locală și Urbis să își anunțe demisia, a sugerat gesturi similare și de la șefii celorlalte societăți subordonate, iar directorului Companiei de Apă, Ionel Tescaru, mai că i-a transmis că l-ar agăța în cui dacă l-ar prinde.

Acești directori merită să fie înlăturați doar și pentru simplul fapt că au girat sistemul mafiot al fostului edil șef însă este evident că ei trebuie mai întâi reevaluați, analizați, anchetați. Totul, cu răbdare. Cu siguranță vor fi descoperite motive întemeiate chiar pentru deportarea lor (sic!) însă dacă înlăturarea acestora se produce fără a avea un dosar cu argumente solide împotriva lor, actul este ilegitim și aruncă un mare semn de îndoială asupra decidentului.

Mai grav este că Toma se folosește de presă să își transmită săgețile către tabăra adversă, scăpând prin redacții, unele, ponturi despre atrocitățile descoperite deja în sertarele primăriei, pentru a crea falsa impresie a dorinței de restartare a administrației.

Manevra este explicabilă. Toma vrea astfel să capete girul maselor, protecția celor mulți, în numele cărora va afirma în viitorul apropiat că luptă cu mafia. Toma va dori protecție din partea populației mai ales atunci când colegii săi de partid, PSD-iștii vechi și înrăiți, și-așa iritați de pornirile revanșarde ale proaspătului lor coleg, vor porni prin căi mai puțin ortodoxe să îl tempereze.

Până atunci, însă, amenințările cu disponibilizarea polițiștilor locali, vreo 30 de oameni, tăierile de salarii din Compania de Apă și Urbis, îi vor slăbi foarte mult scutul popular pe care Constantin Toma îl va cere la un moment dat. Va fi singur împotriva tuturor, pentru că de la un punct nici Ciolacu nu va mai avea cuvânt de spus în organizație, mai ales din momentul în care i se va demonstra că atitudinea protejatului său știrbește din șansele partidului la alegerile parlamentare din toamnă.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com