Acasa | Actualitate | Cine nu-i cu noi, să plece acasă! Cum l-a revocat Sava prefectul pe Sava primarul din Gherăseni

Cine nu-i cu noi, să plece acasă! Cum l-a revocat Sava prefectul pe Sava primarul din Gherăseni

sava-stroe

Primarul din Gherăseni, Stroe Sava, a fost revocat din funcție de prefectul PSD, George Sava, după ce și-a depus candidatura pentru un nou mandat din partea altei formațiuni politice decât cea pe care o reprezenta până în momentul respectiv. Eliminarea primarului Sava din strategia PSD a fost vizibilă încă din momentul lansării candidaților PSD, atunci când Marcel Ciolacu a omis să-l nominalizeze laolaltă cu ceilalți.

Sava a fost ales primar pe 10 iunie 2012 pe listale Partidului Democrat Liberal, când și-a învins contracandidatul la o diferență de un vot. Ulterior, el a migrat către Partidul Social Democrat ca beneficiar al „ordonanței Dragnea”, partid care nu a mai dorit să meargă pe mâna lui la scrutinul din 5 iunie 2016.

Astfel că Stroe Sava și-a redescoperit vocația liberală, înscriindu-se în cursă sub steagul PNL, bineînțeles ca membru al acestui parti. Fapt care l-a făcut să intre în conflict cu prevederile legale în materie de migrație politică, gest ataxat imediat de Instituția Prefectului, care l-a revocat.

În aceeași situație s-au aflat viceprimarul din Cernătești Emilian Gogu și un consilier comunal din aceeași unitate administrativ-teritorială, Nicolae Mărgărit, care au primit, joi, din partea Instituției Prefectului, ordine de încetare a mandatelor înainte de termen, după ce s-au înscris în cursa electorală pe listele PNL, deși reprezentau PSD în Consiliul Local.

Cei trei se adaugă pe lista deschisă de viceprimarul din Berca, Ionel Dobrița, ales pe listele Partidului Național Liberal și care candidează la Primărie din partea Partidului Social Democrat.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com