Acasa | Politic | Cine promite că dă afară fosilele din Primăria Buzău primește un vot de la mine

Cine promite că dă afară fosilele din Primăria Buzău primește un vot de la mine

nedelcu-chiculescu-ene-3

Profitorii cocoțați cu complicitatea noastră, a celor mulți şi naivi, în scaunele din Palatul Comunal se joacă, se pare, cu nervii oamenilor. După ce au aruncat în presă informația privind pensionarea bătrânilor din primărie, adică a celor care i-au ținut trena regelui Boșcodeală, aflăm că nu vor mai pleca.

M-a întristat rău vestea, chiar dacă și eu mă apropii cu pași mari către vârsta celor vizați, 11 la număr, între care Ene directoru’, Nedelcu secretaru’ și Chiculescu’, cel cu angajările.

Zvonul, scrie Opinia, alimentat de declaraţiile responsabililor Primăriei, legat de pensionarea celor 11, a apărut în spaţiul public la începutul acestei luni, imediat după încheierea unui control derulat la Palatul Comunal de inspectori ai Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, care au semnalat o suită de neregului tocmai în ceea ce priveşte statutul acestora.

Mai precis, cei 11, pensionari cu acte în regulă au fost reîncadraţi pe posturile pe care le deţin menţinându-li-se statutul de funcţionari publici, contrar legii, care specifică în mod clar că o asemenea categorie de angajaţi trebuie încadrată la categoria personalului contractual. ”Pensionarea” lor reprezenta, de fapt, doar retragerea calităţii de funcţionar public, măsură pe care Bârlă a decis că nu va fi luată până la alegeri.

Jenant în această poveste, scrie tot Opinia, este şi faptul că aceştia, în calitate de funcţionari publici, participau la diverse cursuri de perfecţionare, la care tinerii din Primărie nu mai aveau loc.

Printre cei 11 funcţionari publici din Primărie se numără secretarul municipiului, Ştefan Nedelcu, directorul Direcţiei Administraţie Publică Locală, Nicolae Ene, şi şeful Serviciului Resurse Umane, Prognoză, Organizare şi Cooperare Interinstituţională, Tiberiu Chiculescu.

Toţi trei, săriţi de 65 de ani, încasează salarii mai mult decât frumuşele de la Primărie, sume pe care o persoană mult mai tânără şi mai competentă, cu studii de specialitate, nu le-ar putea visa, mai ales în condiţiile lipsei unei proptele politice: 7.500 lei lunar secretarul Nedelcu, 7.000 lei pe lună directorul Ene şi 5.200 lei lunar şeful de serviciu Chiculescu.

Iată că sfidarea la adresa cetățenilor este nemărginită, iar singura cale de a-i pune capăt este înlăturarea completă a garniturii din Palatul Comunal care i-a rămas fidelă lui Boșcodeală. Poate că în campania electorală care stă să înceapă, întinerirea personalului din Primărie ar trebui să fie o temă frecventă în mesajele candidaților. Pe mine, cel puțin, m-ar determina să-i dau un vot cel care va avea curajul să spună răspicat acest lucru. (Ion Tudose)

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com