Acasa | Opinii | Cearta cu tâlc ascuns dintre Toma și Florescu

Cearta cu tâlc ascuns dintre Toma și Florescu

646x404 (5)
Pentru cititorii noștri fideli care nu doar citesc de dragul lecturii sau al prezentării ci analizează conținutul articolelor noastre și înțeleg sensul acestora, schimbul de replici dintre primarul Constantin Toma și consilierul local Constantin Florescu nu reprezintă ceva cu adevărat surprinzător. Cum surprinzător nu va fi nici numărul în creștere al consilierilor locali PSD care se vor delimita de Toma și se vor opune din ce în ce mai fățiș acestuia. Asta, în timp ce consilierii PNL se vor apropia tot mai mult de poziția lui Toma.

Nu încerc să analizez aici toate expresiile folosite de protagoniști și nici să fac o ierarhie a purtătorilor de adevăr, ci o să merg la dedesubturile care au declanșat această mică tornadă …

Dedesubturile acestei situații o dau relațiile particulare dintre diverși politicieni ale căror interese trec pe la Compania de Apă Buzău. Și la Marcel Ciolacu și la Petruș Neagu, interesele legate de Compania de Apă Buzău trec dincolo de simple relații profesionale și intră în sfera intereselor personale și de grup.

Ambii indivizi au relații strânse cu Tescaru și ambii au interese în a-l proteja pe acesta. În ceea ce privește schimbarea ”la față” a atitudinii lui Constantin Florescu, aceasta a fost determinată, mai mult ca sigur, de feedback-ul pozitiv primit de la Ciolacu, care se teme că demersul lui Toma va crea haos și va submina indirect poziția sa.
Nu este exclus ca Florescu să fi avut discuții particulare cu Ciolacu, Neagu și Tescaru înaintea ședinței consiliului local din mai. Altfel, nu văd logica demersului acestuia. Când am afirmat, cu alte ocazii, că Ciolacu are drept de veto asupra votului fiecărui consilier local PSD, nu am făcut decât să arătăm realitatea urât mirositoare a relațiilor din lumea politică. Cam astea au fost condițiile în care cred că s-a ”defectat” domnul Florescu.
Tocmai domnul Florescu care a reprezentat justiția și a fost totuși cineva în județ, să fi făcut un gest necugetat și să fi avut o ieșire? Exclus. Domnul Florescu a analizat ambele variante și a ales o tabără. Ciudat mi se pare că Toma are pierderi de memorie și se contrazice singur. Dacă în campania electorală își lăuda echipa de consilieri locali și îl menționa pe domnul Florescu ca pe jurist foarte bine pregătit de la care va cere sfaturi, iată că la ședința de consiliu local sfaturile domnului Florescu nu au mai fost pe placul lui Toma care l-a apostrofat dur pe acesta. Sau Toma a dobândit între timp o pregătire juridică mai bună ca a lui Florescu?
În interiorul PSD, Toma este văzut mai degrabă ca un lunatic obsesiv și nicidecum ca un reformator sau justițiar. Și populația începe să-l perceapă tot așa cum este văzut în PSD. Unii naivii văd în Toma acel Don Quijote mioritic, conectat permanent la priza dreptății și a corectitudinii și aflat într-un război etern cu mizeria umană.

Și atunci, fiecare dintre acești naivi se consideră un Sancho Panza veritabil, mai supus și mai loial stăpânului decât ceilalți. Iar dacă le spui, cu dovezi, că și Toma este defect, ca și ceilalți, îți declară imediat război și devii inamicul unor caractere construite pe aparențe și, mai deloc pe fapte.

Este clar că liderii PSD nu au o strategie cu Toma. Ba se pupă cu acesta, ba se iau la trântă cu el, ceea ce ne duce spre lipsa unei strategii clare. Chiar dacă din lipsa timpului, sau poate din lipsa inspirației, lipsa unei strategii se va întoarce împotriva lor. Mai devreme sau mai târziu. Deja primele efecte s-au văzut. Și or să mai urmeze altele. Foarte curând! Poate chiar vineri, la ședința pentru organizarea Drăgăicii. (Ion Tudose)

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com