Acasa | Politic | Ce interese au liberalii din conducerea Prefecturii în disputa dintre Toma și Tescaru?

Ce interese au liberalii din conducerea Prefecturii în disputa dintre Toma și Tescaru?

12877

Juriștii Prefecturii, care este condusă de oamenii liberalilor, au considerat că Hotărârea Consiliului Local Municipal de modificare a statutului Companiei de Apă Buzău nu ar fi conformă cu prevederile acordului cu BERD, iar, la solicitarea conducerii Companiei de Apă, Instituția Prefectului a cerut Consiliului Local ca respectiva hotărâre să fie modificată.

“Nu este atributul niciuneia dintre U.A.T. -urile membre ale A.D.I. Buzău 2008 să modifice unilateral statutul ori actul constitutiv al asociaţiei, după cum nici nu se poate substitui direct unei prerogative a ADI. Având în vedere cele prezentate mai sus, precum şi adresele anexate prezentei, solicităm Consiliului Local al Municipiului Buzău să reanalizeze Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 108/01.07.2016 în vederea revocării acesteia, în prima şedinţă a autorităţii deliberative, pentru a evita consecinţele grave şi directe pe care le declanşează încălcarea angajamentelor ce au stat la baza acordării finanţării nerambursabile prin POS Mediu 2007-2013, precum şi finanţarea ce urmează a fi acordată prin POIM 2014-2020. În cazul în care nu veţi proceda la revocarea H.C.L. nr. 108/0l.07.2016 în prima şedinţă de consiliu local, ne vom adresa instanţei de contencios administrativ, cu solicitarea de anulare a actului administrativ nelegal”, se precizează în adresa Prefecturii către Primăria Buzău și Consiliul Local Municipal.

Poziţia noului prefect este fermă. ”Juriştii noştri au considerat că hotărârea din 1 iulie 2016 este nelegală şi trebuie modificată rapid. Dacă CLM nu se va confroma, ne vom judeca în contencios administrativ”, ne-a declarat prefectul județului Buzău, Aurelia Mitrea.

Răspunsul l-a luat prin surprindere pe edilul șef al municipiului Buzău, Constantin Toma.

”Este o decizie cel puţin bizară pentru că nu poţi să pedepseşti pe cineva pentru o intenţie. Noi n-am dorit niciun moment să modificăm contractul cu finanţatorii, ci doar să numim alţi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al ADI. Este de neînteles această decizie pentru că nimeni nu ne-a cerut şi nouă explicaţii, așa cum ar fi fost normal. Avem şi noi punctul nostru de vedere la fel de legal, ca şi al celor care au reclamat dar care n-a fost cerut şi n-a fost luat până acum în discuţie. Am fi putut să ne întâlnim cu specialiştii prefecturii, la fel cum ne-am întâlnit cu cei de la BERD, care au înţeles că nu vom modifica nimic şi ne vom respecta clauzele din contract. Cred că această decizie a prefectului este o mare greşeală şi ne vom apăra în justiţie”, a declarat Primarul Municipiului Buzău Constantin Toma. a declarat primarul Toma pentru stiridebuzau.ro.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com