Acasa | Actualitate | Ce-i trebuie chelului! Propunerea unui parlamentar de Buzău: Gardă Națională după modelul SUA

Ce-i trebuie chelului! Propunerea unui parlamentar de Buzău: Gardă Națională după modelul SUA

nicolicea-garzi-patriotice

Deputatul PSD Eugen Nicolicea are o propunere legislativă surprinzătoare: parlamentarul de Buzău vrea Gardă Națională după modelul celei existente deja în SUA, scrie psnews.ro.

Luni, 31 octombrie, Nicolicea a depus la Parlament un proiect de lege care prevede înființarea unei Gărzi Naționale a României. Această entitate ar urma să funcționeze în subordinea Parlamentului și să fie dotată cu tehnică militară de către Ministerul Apărării Naționale (MApN).

În Expunerea de motive, Eugen Nicolicea (unicul semnatar al inițiativei de act normativ) susține, printre altele, că înființarea Gărzii Naționale a României „ar asigura cadrul organizatoric al pregătirii premilitare a tinerilor pe bază de voluntariat” – deci, o rezervă pregătită cu costuri reduse pentru armata profesionistă – și ar contribui la „creșterea gradului de siguranță și de securitate al populației”.

Legea privind înființarea, organizarea și funcționarea Gărzii Naționale a României – cum se numește proiectul lui Nicolicea – stipulează, la articolul 1, că organizația ar urma să funcționeze „sub controlul Parlamentului României”.

Același articol mai spune că:

Garda Națională colaborează cu Ministerul Apărării Naționale pe linie operațională, prin două birouri constituite la Statul Major al Forțelor Terestre și Statul Major al Forțelor Aeriene”.

Garda ar urma să fie compusă din forțe aeriene și forțe terestre.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com