Acasa | Actualitate | Când va monta Toma treceri de pieton şi semafoarei în Palatul Comunal ?

Când va monta Toma treceri de pieton şi semafoarei în Palatul Comunal ?

Palatul-Comunal-din-orasul-Buzau

Cum ar fi dacă peste noapte Toma ar lua hotărârea ca fluxul masiv cetăţeni care se calcă în picioare să-şi achite impozitele, să fie dirijat în Palatal Comunal aşa,ca după un proiect propriu, original.

Cu semoafoare şi chiar cu treceri de pietoni  montate în incinta Palatului Comunal . Ai putea  desigur să traversezi  în siguranţă atunci când funcţionăraşul târăşte arhiva de acte pe holuri sau cand damele cu fuste mini iti taie calea. Si de ce nu chiar ai putea să te obişnuieşti aşa pe viu  cu schimbările venite tam nisam ca la noi la Buzau. Şi dacă Toma şi-ar monta o trecere de pietoni pe birou, şi-ar mai clăti omul ochiu nu-I aşa ? Dacă bătrânii spre exemplu ar putea apăsa în voie pe semoaforul cu buton  de pe hol, nu le-ar veni mai uşor mintea la cap şi ar putea să caute noul loc unde a fost mutată trecerea de pietoni atunci când ajung în zona Gării sau în centru spre exemplu?

Şi dacă la asta ar mai trasa şi două sensuri de mers pe coridoare, aşa ca la întreprindere şi ar monta şi nişte garduri pe care să te cocoţi atunci când ai chef, nu ţi-ar veni mai uşor să traversezi în zone interzis? Ai experimenta  colo 25 de metri garduri sau stilul smuls de pe capotele maşinilor ce mai. Ar fi o nebunie pe de-a dreptul şi credem că n-ar fi exclus ca după aproape un an de experimente ciudate pe străzile Buzăului, cu treceri de pietoni , semoafoare mutate sau limitatoare de viteză  să  te trezeşti şi cu o minunăţie de-asta chiar în Palatul marelui gânditor cum s-ar spune.

 

Aşa că cei care ar veni să-şi achite o taxă  sau un impozit , ar avea numai beneficii în urma acetui nou sistem la care a lucrat febril doar un singur om, făcându-se economie chiar şi în schema de personal.

Păi la o adică oamenii ar putea merge şi în patru labe ca să vadă dacă pot frâna efficient atunci când semaforul trece de pe galben pe rosu. Ar merge aşa aplecaţi de şale ca să vază câtă mizerie pot înghiţi, ca să-şi testeze rezistenţa. Mai mult se vor obişnui atât de mult cu decorul încât vor uita de sărăcie şi de foame. Ce astea-s probleme, băh,ar spune unii,  beleaua e aia cu semaforul şi cu sensu din Palat că mâine se schimbă iar şi nu ştiu pe unde să merg pe corridor sau pe biroul lui nea Toma, ca să nu mă amendeze ăia aşa ar spune din tot sufletul contributoru…

Râdem noi, glumim, dar cu un edil ca Toma nu te rişti să pariezi că s-ar putea îndeplini o bazaconie d-asta.

Chiar se va întâmpla aşa ceva dacă ar afla a doua zi că va intra în cartea recordurilor. Pentru  intenţie , nu pentru IQ  dragilor, nu vă mai gândiţi la prostii!

 

Pamflet de Adelina Cărăcnatu

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com