Acasa | Politic | Ca să nu ajungă ca mincinosul care strigă ”lupul”, șeful CJ Buzău a decis să fie mai rezervat în a anunța termene de inaugurare

Ca să nu ajungă ca mincinosul care strigă ”lupul”, șeful CJ Buzău a decis să fie mai rezervat în a anunța termene de inaugurare

cj-buzau-petre

Petruș Neagu, președintele Consiliului Județean, a decis să fie mai rezervat în a avansa termene privind începerea lucrărilor de reabilitare a podului de la Vadu Pașii. El spune că nu va mai face nicio declarație în acest sens decât în momentul în care va putea invita presa să constate demararea lucrărilor.

„Așa cum am făcut atât de multe declarații și despre Maternitate, care, la un moment dat, cum spuneam eu generic, devenise practic o Fata Morgana, am făcut afirmații și despre lucrările de la podul de la Vadu Pașii. Nu mai vreau să fac, vreau să vă invit în momentul în care încep lucrările”, a spus Neagu.

El a mai afirmat, de asemenea, că deschiderea noii Maternități este o chestiune de zile. Și în privința acestui subiect, a fost la fel de rezervat.

„Pentru că probabil nimeni nu a crezut, și vreau să spun un lucru foarte clar, nu este pentru că noi nu ne-am pregăti de campanie electorală, acum s-au finalizat toate lucrările necesare pentru buna funcționare a Maternității, și în cel mai scurt timp Maternitatea va funcționa. Nu este decât o chestiune de zile, așa se va întâmpla și cu podul de la Vadu Pașii”, a precizat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Iata si fabula despre Baiatul care a strigat Lupul!

A fost odata un baiat pastor care, plictisit sa stea de mereu veghe asupra oilor din sat ce pasteau pe pasunea de pe deal, si-a spus ca se poate distra pe seama satenilor. El a tras adanc aer in piept si a strigat, „Lupul! Lupul! Lupul ne ataca oile!”

La auzul acestor zbierete, oamenii din sat au alergat cat au putut de repede pe deal pentru a-l ajuta pe baiat sa alunge lupul. Atunci, insa, cand au ajuns pe pasune nu au zarit nici urma de lup, iar baiatul a ras vazandu-le fetele buimacite.

„Nu striga „Lupul!”, baiatule, atunci cand nu iti sare in ochi nici o astfel de jivina,” i-au atras atentia taranii. Apoi, s-au intors cu totii, suparati, in asezarea lor.

Ceva mai tarziu, baiatul a urlat iarasi din toti rarunchii, „Lupul! Lupul! Lupul se repede asupra oilor!” Spre marea sa rautaciosa placere, el i-a urmarit pe satenii ce se repezeau inca o data spre deal pentru a-l sprijini sa alunge fiara.

Taranii i-au atras atentia iarasi, zicandu-i, „Nu mai urla fara rost decat atunci cand se intampla cu adevarat ceva rau! Nu striga „Lupul” atunci cand nu este nici un lup prin prejma.”

Baiatul nu a facut insa decat sa rada iarasi in sinea lui privindu-i pe satenii scosi din sarite ce reveneau la casele lor.

Dupa o vreme, el a bagat de seama ca se apropia de turma de oi un adevarat lup, asa ca a sarit in picioare si a strigat din toate puterile, „Lupul! Lupul!”

Taranii, gandind ca este din nou o pacaleala, nu s-au mai deranjat sa iasa din locuintele lor.

La apusul soarelui, toata lumea se intreba de ce micul pastor nu s-a intors in sat cu oile. Vrand-nevrand, satenii au urcat dealul si l-au gasit pe baiat plangand amarnic. Printre sughituri, el a exclamat, „De data asta a fost un adevarat lup. Oile s-au risipit la vederea jivinei, iar eu v-am chemat iarasisi iarasi. De ce nu ati venit?”

Un batran l-a alinat pe baietel in vreme ce se intorceau spre sat…

„Te vom ajuta sa gasesti oile, cate au ramas, maine dimineata,” i-a spus el, in timp ce ii punea un brat protector dupa umar. „Invata-te minte! (Morala) Nimeni nu crede un mincinos, chiar daca spune adevarul!”

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com