Acasa | Actualitate | Buzoiancă în Guvernul condus de Sorin Grindeanu. Adriana Petcu va lăsa Direcția Apelor pentru Ministerul Apelor şi Pădurilor

Buzoiancă în Guvernul condus de Sorin Grindeanu. Adriana Petcu va lăsa Direcția Apelor pentru Ministerul Apelor şi Pădurilor

ape-sincron

Buzoianca Adriana Petcu va conduce Ministerul Apelor şi Pădurilor, conform anunțului făcut marți de Liviu Dragnea, președintele PSD. Deține funcția de director în cadrul Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița, cu sediul în Buzău, funcție care va rămâne vacantă după preluarea portofoliului.

”Doamna Adrian Petcu a câştigat în justiţie şi este un subiect închis”, a spus Liviu Dragnea despre buzoianca propusă pentru Ministerul Apelor şi Pădurilor. Acesta a făcut referire la demersula Agenției Naționale de Integritate, care a sesizat instanța, cu privire la o posibilă stare de incompatibilitate.

În urmă cu doi ani, Adriana Petcu a intrat în atenția Agenției Naționale de Integritate care o găsea în conflict de interese, pe motiv că “în exerciţiul funcţiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale „Apele Române” (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al Proiectului „SIGMA FOR WATER – Identificarea problemelor şi măsurilor necesare în vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa râului Călmăţui cu fluviul Dunărea”, în baza căreia persoana evaluată a fost încadrată în funcţia de project officer în cadrul proiectului. Pe perioada de implementare a proiectului, PETCU ADRIANA a obţinut venituri în sumă 27.086 Lei. Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către PETCU ADRIANA a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României” (comunicat ANI , 9 decembrie 2014).

Viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu, fost director al Agenției pentru Protecția Mediului, spune că promovarea Adrianei Petcu în conducerea Ministerului Apelor și Pădurilor este un câștig pentru Buzău.

”Este cel mai mare câștig pentru Buzău, pentru că este un profesionist. Lucrează de o viață în Apele Române și coordonează de atâția ani o instituție care răspunde de toată zona cuprinsă între munții Bucegi și Dunăre. Am fost colegi în cadul comitetului de bazin dar și șefi de instituții subordonate aceluiași minister, care atunci se numea Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor”, a declarat Ionuț Apostu.

Adriana Petcu este director al Direcției Apele Române Buzău-Ialomița din martie 2010, fiind susținută la acea vreme de fostul Partid Democrat Liberal, organizația județeană Buzău.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com