Acasa | Actualitate | Boşcodeală era mic copil pe lângă Neica Toma. Noul primar cheltuie miliarde pe concerte în dispreţul cetăţeanului

Boşcodeală era mic copil pe lângă Neica Toma. Noul primar cheltuie miliarde pe concerte în dispreţul cetăţeanului

bbbcvcvcv

Edilul Buzăul, Constantin Toma, promitea solemn anul trecut că pe platoul Dacia nu vor mai avea loc niciodată spectacole groteşti cu muzică, fum de grătare și bere iar banul public va fi cheltuit cu multă chibzuinţă. După ce buzoienii au primit somaţii de la Fisc  pentru plata datoriilor, Toma a dat de o mină de bani pe care o iroseşte pe distracţii ieftine.

Anunţul era făcut la scurt timp după decesul Anei Maria Cucu, în timpul unui concert. La doar 20 de ani, tinerei i s-a făcut rău de la fumul înecăcios de grătare dar și de la aglomeraţia de nedescris. Fata care era bolnavă de astm a murit sub privirile îngrozite ale prietenilor care n-au avut cu ce s-o ajute.

Locul unde timp de 20 de ani Boşcodeală a hrănit masele cu pâine şi circ părea condamnat de noua administraţie care îşi exprima pe toate canalele media revolta dar şi hotărârea fermă de a nu mai elibera autorizație celor care vor să organizeze astfel de evenimente în centrul oraşului Buzău.

„Avem locații mult mai frumoase și în care nici nu deranjăm pe nimeni. Suntem preocupaţi de soarta locatarilor care sunt deranjaţi de bâlciul din zonă .Există numeroase spații în care pot fi organizate petreceri fără ca imaginea orașului sau confortul locatarilor să aibă de suferit”, promitea atunci Constantin Toma buzoienilor revoltaţi de moartea neaşteptată a tinerei.

Noul edil părea preocupat să mute distracţia în Parcul Crâng sau la Drăgaică pentru a păzi oraşul de astfel de tragedii. Îniţiativa administraţiei Toma era demnă de toată lauda mai ales că astfel de evenimente aduceau numai deservicii de imagine oraşului dar şi disconfort locatarilor sau turiştilor cazaţi în hotelul de cinci stele din faţa Palatului Comunal.

Iată însă că domnul Toma a uitat de la mâna până la gură ce-a promis. Sâmbătă şi duminică, amatorii de tărie, de mititei şi de circ ieftin se vor delecta în voie în centrul oraşului cu voia primarului nou ales, la sărbătoarea denumită pompos festivalul concurs de muzică populară Benone Sinulescu.

E ca pe vremea regretatului Boşcodeală ce mai…nu vom mai scăpa niciodată de circul ieftin.

Acuma zău chiar nu vrem să ne-o luaţi în nume de rău însă ce ne facem cu promisiunea din vară adică pe şleau vorbind cu minciunica domn’ primar? Mai merită să mai credem în promisiunile dumneavoastră? Că noi chiar aşteptam să vă ţineţi de cuvânt!

Problema gravă nu este faptul că primăria Buzău organizează acest festival ci modul în care survine acest festival şi mai ales cât ne costă. De ce? Deoarece acest festival este o mare făcătură. Asta deoarece există o veche relație de prietenie între Constantin Toma și Benone Sinulescu.

Constantin Toma chiar a declarat într-un interviu că Benone Sinulescu este interpretul său favorit. De cealaltă parte, Benone Sinulescu a amintit de relația sa strânsă cu Constantin Toma și de ajutorul financiar primit regulat de la acesta. Nimic în neregulă cu această relație de prietenie.

Dar să vii și să impui municipalității organizarea unui festival al cărui scop principal este recompensarea și remunerarea unor artiști vine parcă să întineze moralitatea lui Benone Sinulescu, care rămâne, indiscutabil un mare artist.

Este etic ca primarul Constantin Toma să abuzeze de funcția sa și să impună propriul subiectivism, adică propria relație de prietenie, peste caracterul obiectiv al administrației? Nu este etic, dar este în stilul caracteristic lui Toma. Adică, poporul sunt eu, deci primăria sunt eu, deci eu decid. Dacă Constantin Toma ar fi fost fair-play, așa cum vrea să pară, atunci ar fi inițiat un festival concurs, mai cuprinzător, unde Benone Sinulescu ar fi fost printre invitații de onoare.

Dar așa, un festival trântit ad-hoc, a cărei organizare a fost făcută pe genunchi, probabil în fața primarului, ne induce o stare de jenă. Observăm că au fost selectați și artiștii care să fie invitați, prieteni ai lui Benone Sinulescu.

Ce urmărește de fapt Constantin Toma cu acest festival? Recompensarea artistică și financiară a lui Benone Sinulescu? Poate doar o lovitură financiară de proporţii, deoarece artistic acesta este deja la maxim, fiind cvasicunoscut.

Promovarea municipiului Buzău? Exclus. Promovarea unor tinere talente locale? La un festival local??? Acestea puteau fi promovate prin orice gen de festival.

Un asemenea festival ar fi trebuit mai degrabă organizat de Consiliul Județean decât de primăria Buzău, deoarece Benone Sinulescu aparține întregului județ și nu doar municipiului. Asta ca să fim corecți până la capăt.

De fapt, firesc ar fi fost ca acest festival să fi fost organizat de către o asociație sau fundație și sponsorizat de diverse instituții sau firme. Cum a căzut măgăreața pe municipiu, nu e greu de ghicit. Dar, dacă, doamne ferește s-ar fi împrietenit nea Beni cu Petruș, știind ușurința cu care simpaticul interpret își face prieteni, ce s-ar fi ales de festival?

Este ciudat cum a fost ocolit Consiliul Județean Buzău, dar suntem obișnuiți cu ciudățeniile, astfel că acest festival organizat de primăria Buzău pare multora ceva normal și nicidecum o ciudățenie.

Mult mai responsabil ni se pare Consiliul Județean Buzău care sprijină financiar festivalul național ”Mihaela Runceanu”, festival organizat de Asociația pentru Tineret Buzău 2010, alocând doar  suma de 8000 lei.

Costul final al festivalului Benone Sinulescu este imens de peste 700.000 de mii de lei. Așa, pentru comparație cu festivalul Mihaela Runceanu.

Vrem doar să-i comunicăm domnului primarToma Constantin, că ne-am convins  că problemele buzoienilor nu sunt deocamdată pe agenda dânsului.

Nici ale elevilor , ale cadrelor didactice ale pensionarilor sau ale oamenilor de rând. Amărâtului de rând care n-are după ce bea apă îi trebuie festival făcut pe bani grei, şoferilor să uite de gropi prin fumul de mititei, şcolilor educaţie prin cultură populară iar celor fără loc de muncă să danseze de bucurie.

În fapt edilului  nu-i pasă nici cât nergu sub unghie de gropile din asfalt, de mizeria din şcoli şi de dramele pensionarilor care sunt nevoiţi să se împrumute lună de lună ca să-şi achite facturile la apă, gunoi şi căldură.

De când a fost investit primar el o ţine una şi bună cu Compania de Apă, cu preţul mare la apă şi utilităţi şi cu apa murdară de parcă asta e singura problemă şi cea mai urgentă care-i frâmântă pe buzoieni.

Prins într-un război fără sfârşit lui Toma nici nu-i pasă că străzile sunt praf, că şcolile au ajuns coteţţe de porci şi că banul public nu trebuie aruncat în vânt.Așteptăm, cu interes, organizarea și altor festivaluri de către Constantin Toma, cum ar fi ”Cornelia Catanga” sau” Laurențiu Cazan”, dar și instituirea unor premii ca de exemplu, ” Nae Leonard”, ”Coca Andronescu”, ”Mihaela Runceanu” sau ”George Emil Palade”. Cu ce sunt aceștia mai prejos decât Benone Sinulescu?

Suntem curioși, câți bani a acordat Constantin Toma, din bugetul personal sau al primăriei, pentru programul ”Hai la olimpiadă”, adresă http:// www.hailaopimpiada.ro, unde o serie de profesori renumiți din Buzău acordă gratuit cursuri de pregătire elevilor talentați, cu înclinații spre anumite discipline.

Constantin Secară

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com