Acasa | Actualitate | Bomba Nucleară! Cum va obţine Toma controlul asupra PSD Buzău

Bomba Nucleară! Cum va obţine Toma controlul asupra PSD Buzău

944967_203077560048537_4144523915174940613_n_01231000

Valul de proteste care pun în pericol executivul a slăbit coeziunea din interiorul arcului guvernamental. Potrivit unor surse apropiate guvernării, o mişcare de contestare a actualei conduceri PSD-ALDE s-a cristalizat în Parlament și poate duce la pierderea majorității. Motivele pentru care parlamentarii ar întoarce armele sunt diferite: împărțirea puterii în partidele din care fac parte; teama de evoluția politică personală, în perspectiva unui eșec electoral; teama de evoluția juridică personală  în perspectiva unui conflict cu Justiția al Executivului.

PSD se pregătește de o sciziune în Parlament. Sau cel puțin așa susțin două surse independente, DC News, cu informații din din surse apropiate guvernării și Realitatea TV, care-l citează pe Cozmin Gușă. „Au început să apară voci care acreditează ideea unei mișcări subterane în PSD. Felul în care Liviu Dragnea, neasumându-și o conducere colectivă, începe să piardă teren, iar barca lui de președinte al PSD începe să fie din ce în ce mai găurită„, a declarat Cozmin Gușă. În acest moment, PSD pare dezorganizat și ”destul de rupt”, afirmă Cozmin Gușă, argumentând că se observă, în ultimele zile, din felul în care acționează prim-ministrul Sorin Grindeanu, că a luat o cale ”ușor paralelă” cu cea a lui Dragnea – apropo de abrogarea OUG 13, care s-a făcut la inițiativa lui Grindeanu, și fără știința lui Dragnea care apoi, disperat, a venit și a propus public, împreună cu Tăriceanu, că ar fi bine să se abroge ordonanța”

Toma, un dizident după modelul primarului din Iaşi

Săptămâna trecută edilul Constantin Toma a avut o ieşire furibundă la adresa conducereii judeţene a PSD Buzău despre care a afirmat că este coordonată de un grup de hoţi şi mafioţi. Toma a acţionat după modelul primarului din Iaşi, Mihai Chirică, care ieri a declarat că e nevoie de un nou leadership în partid. Asta îşi doreşte şi Constantin Toma, sătul până-n gât de conducerea PSD. Deşi atacurile lui Toma s-au rezumat doar la filiala locală, n-ar fi exclus ca în scurt timp să asităm la o lovitură de graţie dată de Toma celor care l-au pus în capul listei ca să iasă primar.Supărarea lui Toma vine din faptul că structura de conducere nu l-a susţinut în aşa numitul război al apei, primarul dorindu-şi încă de anul trecut controlul total al Companiei de Apă.

Va pierde Marcel Ciolacu controlul asupra partidului?

Tot în conferinţa de săptămâna trecută primarul Constantin Toma a aruncat săgeţi şi asupra liderului PSD Marcel Ciolacu,pe care l-a acuzat voalat că tolerează oameni profund corupţi. Acest demers al unui primar marginalizat de nucleul dur al PSD, l-a iritat vizibil pe liderul PSD Buzău.  Imediat după reacţia necontrolată a lui Toma, Ciolacu a anunţat ruperea oricărei colaborări cu mâna dreaptă a lui Toma, avocatul Lucian Sălcuţan dar şi organizarea unei şedinţe extraordinare a comitetului executiv pentru discutarea situaţiei create în interiorul PSD. Deşi şedinţa conovarea tuturor primarilor anunţată pentru finele săptămânii trecute nu s-a concretizat, situaţia rămâne extrem de tensionată în PSD Buzău.Mai mult decât atât lovitura de imagine adusă de Toma chiar în mijlocul unei revolte naţionale împotriva deciziilor luate de conducerea central pare a nu fi întâmplătoare, ştiută fiind legătura politică cu liberalul Cezar Preda.Fostul PD-L-ist, care după fuziunea cu PNL a ţinut frâiele organizaţiei PNL până iarna trecută, i-a furnizat lui Toma un sprijin logistic total, ştiută fiind şi experienţa acestuia în vânzarea pe nimic a societăţilor profitabile care s-au aflat în portofoliul primăriei.Cezar Preda, fost director în Primăria Buzău, s-a aflat în urmă cu 15 ani, în spatele celui mai mare tun dat municipalităţii, prin vânzărea către un grup de investitori a societăţii de salubritate RER, companie strategică şi extrem de profitabilă, care deţine monopol pe piaţa locală de deşeuri şi gunoi menajer. Preda a încurajat în fapt toate acţiunile fostului coleg de la Metalurgica prin sprijinul consilierilor PNL în CLM dar şi prin susţinere media prin ziarul Opinia finaţat făţiş de acesta în ultimii 10 ani.Este evident că Toma şi-ar dori controlul asupra filialei judeţene, pentru dirijarea puşculiţei de partid, Compania de Apă, singura societate cu capital de stat rămasă profitabilă după vânzarea societăţii de salubritate. Dacă PSD va pierde controlul Companiei de Apă, partidul va fi decapitat rapid de liderii incomozi în frunte cu Ciolacu, iar cei rămaşi vor ajunge la mâna fostului industriaş. Contractele în derulare sau chiar vânzarea din acţiunile acestei companii ar fi motivul principal pentru se luptă Cezar Preda şi Constantin Toma. Toate demersurile lui Toma, pentru câştigarea acestei bătălii s-au soldat deocamdată cu un fisco total însă războiul pare a nu fi pierdut dacă PSD va avea parte de o sciziune în Parlament iar Dragnea va pierde controlul majorităţii nou create care va fi susţinută chiar de opoziţie.Timpul curge în favoarea lui Toma care ar putea profita de schimbarea guvernării pentru a-şi atinge scopurile.

PSD SE RUPE. 14 parlamentari se pregătesc să părăsească partidul

Potrivit unei știri difuzată de DCNews, siteul de știri patronat de jurnalistul Bogdan Chireac, în zilele următoare se așteaptă ca nemulțumiții să părăsească PSD sau ALDE și să formeze un grup parlamentar propriu, pe modelul UNPR. “La acesta ar urma să se alăture parlamentari care au părăsit PSD înainte de alegeri, intrând în PRU, dar și unii primari de orașe mari, șefi de organizații sau președinți de consilii județene. Cel puțin 14 parlamentari din PSD și ALDE au aderat la mișcarea de desprindere, până acum, iar trei dintre ”protestatari” sunt lideri ai PSD Acest grup se va alătura fie Opoziției, provocând o cădere a guvernului, fie ar încerca o negociere directă cu premierul. Sorin Grindeanu ar putea rămâne în funcție, dar ar deveni un nou guvern al președintelui Iohannis„. Știrea semnată DCNews Team a fost confirmată și de sursele citate de Realitatea TV. „Vedem un alt nucleu la Guvern care începe să fie lăudat de către disidenții din PSD, semn că se încearcă o normalitate pe formula Grindeanu. Mare parte din miniștri sunt emulii unor baroni locali, mai ales din sud, aproape deloc din Transilvania, ceea ce iar dezechilibrează PSD. Sub foma unui mers dezarticulat este parcursul PSD în politică, ceea ce generează dezechilibre„, este de părere consultantul politic Gușă

În zilele următoare se așteaptă ca nemulțumiții să părăsească PSD sau ALDE și să formeze un grup parlamentar propriu, pe modelul UNPR. La acesta ar urma să se alăture parlamentari care au părăsit PSD înainte de alegeri, intrând în PRU, dar și unii primari de orașe mari, șefi de organizații sau președinți de consilii județene. Cel puțin 14 parlamentari din PSD și ALDE au aderat la mișcarea de desprindere, până acum, iar trei dintre ”protestatari” sunt lideri ai PSD.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com