Acasa | Gura Targului | Baba Vanga a făcut o profeţie TERIBILĂ despre Făcăleţ! S-a împlinit chiar acum în regatul lui Mao!

Baba Vanga a făcut o profeţie TERIBILĂ despre Făcăleţ! S-a împlinit chiar acum în regatul lui Mao!

toma vanga

Cu puțin timp înainte să plece la ceruri, Baba Vanga a fost înregistrată pe o bandă de magnetofon când spunea o previziune despre viitorul primar al Buzăului, Toma Făcăleţ. Potrivitkiftele.ro, rugămintea sa era ca această previziune să ajungă la o anumită dată la o persoană anume, care are misiunea de a-l informa chiar pe cel care o va face cunoscută apoi în toată China.

Primii care îl vor recunoaște vor fi cei din judeţul său  din care  el a ieșit. Drept răsplată, el va aduce acest judeţ(Buzăul)  pe cea mai înaltă culme a desăvârșirii, din întreaga lume. Acest judeţ va deveni o adevărată pildă pentru toate popoarele pământului. El nu va veni cu un cal viu, ci cu un cal din fier, pe care singur îl va mânui.”Apropiaţii lui Toma i-au dat vestea edilului abia când se aflau aproape de hotarele Chinei ca să nu-l sperie pen ea Toma Făcăleţ, fiind vorba de o profeţie atât de teribilă.. Gurile rele şi bârfitorii de meserie spun că nea Toma n-a crezut iniţial nicio iotă din ce I s-a povestit. Însă nici n-a aterizat bine la Beijing că oficialii comunişti din țara înroşită de lupta proletară s-au înghesuit şi au întrebat  doar de colegul Fa Ka Lee Tsu de la Buzău.  Auziseră de o profeţie rară şi vroiau să vadă cu ochii lor dacă e adevărat. Măi să fie şi-ar fi scuipat în sân nea Toma şi apoi, înarmat cu carnetul de Partid PCR, pe care năzdrăvanul l-a păstrat special pentru astfel de ocazii, edilul  i-ar fi dat pe spate chineji , devenind pe loc vedeta lor preferată. Iniţial întâlnirea a debutat fără niciun incident notabil. Toma a fost felicitat în primul rând despre intenția ţinută la secret de a construi un metrou chiar prin zona gropilor din fața Palatului Comunal iar asiaticii i-au mărturisit că au citit ştirea în  ediția de limba mandarină de la Monitorul  de Buzău,. Hăurile, vizibile de pe Lună ar fi atras atenţia şi dezvoltatorilor imobiliari care s-au gândit iniţial că buzoienii s-au apucat serios de treabă să-i ridice statuia primarului în faţa Palatului Comunal.

Au întrebat de ustensilele de rigoare, de casca roşie de la Metalurgica, de bardă şi în final de nelipsitul Făcăleţ cu care edilul obişnuieşte să-i bată la funduleţ aşa tovărăşeşte pe funcţionarii publici şi pe poliţiştii locali. Nici n-a apucat Toma să le bâjbâie  chinejilor că de fapt nu-l cheamă aşa iar ştirea cu pricina era doar o abureală, o scorneală ieftină menită să-i întărâte contribuabili împotriva unui adevărat leac al corupţiei locale, că brusc s-a şi ivit un grup de investitori care chiar părea interesat să toarne ciment la viitorul metrou din Buzău. Făcăleţ şi-a muşcat buzele şi s-a abţinut să mai spună ceva iar atmosfera a intrat pe un făgaş normal, devenind prietenească, de profund omagiu pentru cel care şi-a propus să demareze modernizarea Buzăului încă de la Beijing!

Acestea fiind spuse maestrul de la Buzău a înghiţit în sec şi a încercat să se informeze, speriat fiind să nu-i supere pe mâncătorii de orez . Luat la întrebări de oficiali , Toma ar fi vorbit despre planurile de modernizare ale oraşului din următorul cincinal, despre viitorul aeroport de la Bobocu şi despre piaţa cu cinci niveluri subterane care va avea lifturi pentru maşini şi aer condiţionat.De metrou n-a pomenit nicio iotă iniţial Pe Toma l-a luat apoi valul şi a uitat de profeţia făcută de  Baba Vanga şi a început să turuie vrăjeli de-a valma ca la şedinţeţe de la Palat. La un moment dat  cineva din suita oficială şi-a adus aminte de profeţia cu Pinochio care era programată chiar pe-ntâi dar Tomiţă n-a vrut să asculte de sfatul prietenesc. Nasul I s-a lungit dintr-o dată iar chinejii au izbucnit în aplauze convinşi fiind că Tomiţă e un adevărat erou care impresionează gloatele dar şi părţile femeieşti. Geaba au încercat să se scuze românii , că gălbejiţii o ţineau una şi bună că vor să-i să-i înveţe şi pe ei secretul cu nasul lungit aşa ca un caltaboş, că e minune mare la casa omului.Apoi au spus că de-asta îl şi aşteptau pe Făcăleţ ca să le dea şi lor patentu. Apoi au venit în faţă câţiva tovarăşi, probabil şcoliţi pe vremea răposatului în România şi l-au salutat revernţios pe Făcăleţ . Nici una nici bună că i-au şi făcut năzdrăvanului propuneri aproape de nerefuzat . “Bună jiua sensei Fa Ka Lee Tsu. Mă numesc Ka Ry Chou . Venici shi vă aratam noi shi mietrou şi piatza cu 20 de etage sus şi 50 gios. Apoi grupul s-a deplasat către obiectivele prezentate. “ E caştoc sensei Fa Ka Lee Tsu?Vrei shit u la Biuzai? Interveni un alt delegat chinez. „Aş vrea shi io nas ca tine, aşa mare Pinochio vrea noi totsi. Făceam la tine metrou, aeroport, tramvai , mall şi zgârie nori la Buzău, da dă-ne nouă nas de-ăsta lung  şi tare ca al tău. Vream afaceri bune cu alde tine ce pui tuuu?” l-a implorat pe făcăleţ Tare N Hou, un producător al pastilei albastre în versiunea chinezească. Hmm ar fi replicat nea Făcăleţ, asta nu-i a bună să ştii. Cum o scot io la capăt cu ciudaţii ăştia i-ar fi şoptit unui coleg român.Să mă gândesc puţin  Da…. Aşa..cred că până la urmă putem specula momentu vă zic io aşa. Noi nici tramvai n-avem şi bani ioc şi ăştia vor să ne facă metrou. Şi-apoi nici nu ştiu ce cartiere aş putea să unesc.  Apoi unul dintre consilieri i-ar fi sugerat discret ,  că ar putea lega gaura de metrou de cea a WC-ul făcut de Boşcodeală în cartierul Simileasca cu 5 miliarde  de lei vechi acum vreo trei ani. Ideea nu e rea să ştii însă aş vrea să ne promită şi o magistrală către grajdu ăla de la Marghiloman, că ştii că mie îmi place să mă dau cu calu. Să dea aşa şi câteva găleţi de asfalt şi ceva autobuze de-alea vechi, da să nea dea şi la tabletă, băh, c-avem nevoie, e necesitate mare şi pentru ăşia mici da şi pentru voi. Aţi uitat că am luat deja softu?

Minunea a continuat chiar atunci când nasul lui nea Făcăleţ a revenit la normal după vreo cinci ore adunate..În acel moment un alt fan chinez i-a arătat lui Toma de ce en stare  minunea tehnologiei locale. A adus o cutie frumos colorată pe care scria Made In Buzău- Fa Ka Lee Tsu. La invitat pe Toma s-o deschidă şi-apoi toţi au rămas crăcănaţi ca la circ. În cutiuţa de carton se aflau păpuşele cu Făcăleţ Pinochio pregătite pentru vânzare. Apoi toată delegaţia gazdă s-a dotat cu nişte prelungitoare de nas pe care şi le-au montat în semn de respect pentru edilul buzoian.

Apoi Toma şi-a–ntrebat un subaltern cum i-a reuşit treaba cu nasul mare şi ăsta i-a zis că e vorba de blestmele cu poliţiştii şi cu angajaţii care-l-njură ca la uşa cortului. Atunci e simplu dragilor, lăsaţii pe mâna mea pă-ştia ar fi şoptit Făcăleţ. Vrem shecretu a oftat în cor mulţimea iar Toma i-a dus cu zăhărelu, că formula cu lungitul nasului se află într-un seif secret de la Metalurgica şi că i-a-şteaptă la vară la Buzău. “Noi vă lungim nasurile dragii mei că mai toţi ăştia care conduc la noi sunt specialişti aşa în mare dar secretu maxim doar eu îl ştiu. Veniţi să semnăm un accord să vă arăt care-I mersu şi ne-nţelegem noi.Numai voi să faceţi ce mi-aţi promis cu toate alea şi fă fac pe toţi Pinochio, vi le le şi colorez dacă vreţi” a exclamat nea Toma în uralele mulţimii.

Aşa că dragii mei ce să mai zicem , retragem ce-am scris aşa într-o doară despre viitorul nostru care părea compromis mai ieri alălatăieri cu un astfel de primar în fruntea urbei.. Cu aşa conducători care sunt specialişti în atragere de fonduri chiar nu prea mai avem ce comenta. În ceea ce-l priveşte pe edilul nostru îi urăm la mai multe nasuri lungi că-aduc prosperitate oraşului şi te scapă şi de sărăcie şi de toate rele din jur…

Acest material este doar un Pamflet şi trebuie tratat ca atare!

Autor Violeta Crăcănatu

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com