Acasa | Actualitate | „Baba oarba” prin lanurile de rapiță, la vizita lui Grindeanu

„Baba oarba” prin lanurile de rapiță, la vizita lui Grindeanu

img-0801

Descinderea de vinerea trecută a premierului Sorin Grindeanu, însoţit de doi dintre membrii Cabinetului său, şi la care au participat şi cei doi pre­şedinţi ai camere­lor Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, a fost, după toate evaluările, acţiunea cu cea mai slabă organizare la care a participat în teritoriu, în ultimii ani, vreun şef de stat sau de guvern din România. Nu numai presa, ci şi invitaţii au primit un program sau frînturi şi indicaţii din programul oficial care mai mult au încurcat.
Informațiile noastre arată că de organizarea evenimentului s-au ocupat gazdele de la Romgaz Mediaș, iar oficialii Guvernului au fost consultați în legătură cu principalele repere ale vizitei. Dialogul dintre cele două părți nu a fost întru totul clar și de aici s-a născut prima gafă impardonabilă. Cei mai mulți participanți au primit coordonatele GPS pentru locația evenimentului, iar programul dat publicității de Guvernul României anunța că întreaga acțiune se va desfășura în localitatea Caragele.

 
Angajaţi, trimişi în recunoaştere

 
Detaliul respectiv a încurcat, în mare măsură, sosirea la timp a invitaților pentru că, de fapt, obiectivul care urma să fie vizitat se află la marginea localității C.A. Rosetti. Este vorba despre un teren care face parte dintr-un perimetru mai larg, de circa 35 de kilometri, intitulat generic, de cei de la Romgaz, compexul structural Caragele. În plasa unei organizări deficitare a evenimentului au picat chiar cei din coloana oficială a premierului care, spun sursele noastre, nu au nimerit din prima drumul care îi ducea direct la locul de întîlnire cu gazdele. La fel au rătăcit și alți participanți. Primarul Buzăului, Constantin Toma, și un alt primar din județ, s-au trezit, de pildă, în mijlocul unui lan de rapiță, încercînd să localizeze punctul de întîlnire. Nici cei din instituțiile descentralizate ale Guvernului nu au ajuns mai ușor. Unii dintre participanți, mai inspirați, și-au luat o marjă considerabilă de timp și au trimis în recunoaștere angajați din subordine însoțiți de oameni din localitate.

 
Jurnaliştii au bîjbîit şi ei…

 
Jurnaliștii au bîjbîit și ei în căutarea obiectivului vizitat de membrii Guvernului și șefii Parlamentului. Cu excepția celor din presa centrală, care au venit în urma coloanei oficiale a premierului, și care nu au sesizat că pînă și SPP ul a greșit, inițial, drumul, reprezentanții presei locale și corespondenții s-au descurcat după cum au putut. Marea speranță este, totuși, aceea că valorificarea zăcămîntului de gaze descoperit în perimetrul vizitat de premierul Grindeanu nu se va face cu aceleași bîlbe cu care a fost organizat evenimentul. Pentru că asta nu ar mai fi comic, ci tragic!

sansanews.ro

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com