Acasa | Actualitate | Am aflat de ce a intrat Toma în depresie … Buboiul „comunist” i se va sparge drept în meclă !

Am aflat de ce a intrat Toma în depresie … Buboiul „comunist” i se va sparge drept în meclă !

13516286_1016723238449011_6319834934458391000_n

Odată cu retragerea strategică a lui Cezar Preda la Dâmboviţa şi venirea lui Toma în polle position la alegerile locale, PSD –ul a fost infestat cu venin, pâna la temelie.

Ura acerbă, aproape de necalculat, dintre diversele facţiuni, a fost adusă de Toma şi multiplicată de oamenii plecaţi cu mult timp din PD-L , care şi-au ales sub îndrumarea marelui strateg Preda, un culcuş călduţ în straiele social democraţilor.

Radu Sebastian, Dănuţ Păle şi alţi foşti şi actuali suspuşi ai lui Cezar Preda i-au jurat credinţă celuilalt asociat din afaceri şi politică, Constantin Toma după ce au parvenit în politică pe uşa din dos şi au fost unşi ca deputaţi.

Însă Preda mai are dosite şi alte conserve în partid cu care de-a lungul timpului l-a şantajat chiar şi pe Boşcodeală şi pe care acum se bazează şi Toma.

Politruci fără scrupule, aserviţi binomului Preda-Toma, rămân devotaţi primarului aflat în război atât cu partidul cât şi cu o parte din buzoieni.

Pentru că asta a făcut Toma de când a devenit primar, a declarat război corupţiei şi mizeriei dar în fapt a creat doar haos în comunitate, circ, scandaluri fără număr şi dezbinare între diferitele catogorii sociale, fără să concretizeze mai nimic pentru oraş.

Pentru că a fost absorbit de războiul cu poliţiştii locali, cu Compania de Apă, cu Urbisul, cu RAM-ul, cu ţiganii şi cu micii comercianţi, Toma a uitat să asflateze străzi, să astupe gropile din asfalt, să facă parcări, să ne scape de mizerie şi ne îmbârligă că abia la anul ar putea să facă câte ceva şi pentru ăştia ca noi.

Mai mult a învrăjbit buzoienii să-i înjure pe poliţiştii locali care n-ar fi buni de nimic , în timp ce pe de lături, nea Toma a apelat la firme private de pază, plătite cu bani grei tot din banii comunităţii. Halal demagog, că nici locuri de muncă nu le-a oferit în schimb şi acelaşi lucru, adică FOAME cu litere mari le promite şi altor amărâţi angajaţi tot ai primăriei.

Reacţia fostului viceprimar Fănică Bârlă, care l-a sfidat pe Toma chiar într-o şedinţă crucială de care depindeau ambiţiile morbide ale primarului pus pe scandal,  n-ar trebui să mire pe nimeni, în atare circumstanţe.

Doar lichelele plătite de binomul Preda- Toma care scriu în fiţuici, sunt de altă părere, pentru că aceşti sclavi care trăiesc tot din banii furaţi de la buzoieni, n-au ajuns încă să facă şi ei foamea.

Revenind la grupul de la Grand, putem spune că, foştii membri ai PSD care au rămas fideli fostului primar Boşcodeală sunt adepţii valorilor social democraţiei, care stipulează ca în niciun caz să nu laşi oamenii fără loc de muncă.

Toma demonstrează că îl doare în cot de doctrină, de partid, dar şi de destinele celor care au pus ştampila pe buletinele de vot pe care ra tipărit numele său.

Războiul făţiş cu aripa dură din PSD condusă de Petruş Neagu dar şi rebeliunea lui Romeo Lungu care cu ceva timp în urmă l-a invitat pe Boşco să-i boteze copilul au scos la iveală încă o dată disensiunile din grupările actuale din PSD.

Văzând cum se duc de râpă, planurile construite cu Preda, primarul municipiului Buzău,apelează la un joc murdar, cel a denunţului la partid practicat doar la Metalurgica anilor 80 ,când colegul său de secţie îşi umplea rapoartele informative cu denunţuri la fiecare eveniment notabil.

Toma a intrat în depresie şi e acum de-a dreptul disperat după ce fostul viceprimar Fănică Bârlă, consilier PSD a dovedit că are demnitate şi că nu le poate face rău oamenilor nevinovaţi. Le-a cerut şefilor să-l dea afară din partid şi probabil că asta şi aştepta domnul Toma , care nu suportă critica nici oamenii mai deştepţi decât el.. Însă Toma ar trebui să ştie că PSD-ul mai are şi alţi oameni demni care sunt capabili oricând să-I dea peste bot exact cum a făcut Fănică Bârlă.

Oricum Bârlă este apostrofat nemeritat pentru că în trei luni de mandat interimar, a făcut mai multe decât Toma într-un an şi mai mult i-a uşurat accesul metalurgistului vopsit către primrie. Buzoienii chiar au văzut că se mişcă ceva anul trecut şi pentru o clipă chiar au crezt că se poate . Bârlă aasfaltat strada Democraţiei, a făcut parcarea din faţa Armatei a doua şi a mai început  şi alte parcări din Broşteni şi Dorobanţi. Şi mai mult i-a făcut şi campanile lui Toma care acum îl ia la beţe.

De acum îi va veni din ce în ce mai greu lui Toma ca să aibă controlul total în Primăria Buzău, iar aşa numitele trădări ale PSD-iştilor cu demnitate vor genera reacţii în lanţ şi ample conflicte în interiorul partidului. Nu delaţiunea lui Toma şi nici excluderea lui Fănică Bârlă vor rezolva problema ci doar atitudinea lui Toma care se dovedeşte a fi doar un scandalagiu care nu e bun de nimic pentru urbe.

Liberalii i-au întors spatele lui Toma şi au refuzat să voteze inepţiile propuse de primar,  sătui de jocurile pe care acesta şi aliatul său Cezar Preda au încercat să le facă pentru controlul filialei locale şi pentru marginalizarea lui Cristi Romanescu. La fel au procedat şi consilierii PMP, PSRO şi cei independenţi.

Jocurile de culise ale portocaliului Preda şi ale slugilor consacrate au fost bine orchestrate,tocmai pentru a-i da un ajutor strategic lui Toma atât în CLM,cât şi în negocierile de forţă din partid.

Nu se poate face cu voi PSD-iştii în CLM , nicio problemă fac cu alţii”, ar fi spus la o adică Toma , dacă Zoican spre exemplu, omul controlat din umbră de Preda ar fi câştigat controlul total al PNL.

Însă Toma e disperat pentru că medicul Adrian Zoican aflat sub protecţia binomului,a fost făcut praf de nucleul dur al PNL.

Fiind dat dinainte ca şi câştigător al alegerilor generale din fialiala locală, Zoican a fost zdrobit de Cristinel Romanescu, care deşi nu-şi mai dorea să continue ca şi preşedinte a fost aproape obligat PNL-işti loiali să salveze partidul de la un dezastru total.

Romanescu ar fi renunţat uşor şi la funcţie, scârbit de jocurile de culise, însă vechii PNL-işti pur şi simplu l-au implorat să nu devină slugile lui binomului Preda -Toma iar socoteala combinatorilor a fost dată peste cap.

Mai mult decât atât, PNL-iştii s-au săturat să fie de remorcă,la discreţia lui Toma, şi au jurat să facă opoziţie adevărată de aici încolo şi să ţină doar cu buzoienii şi nu cu ploitrucii, un lucru lăudabil de altfel.

Astfel în şedinţa CLM cu scântei de săptămâna trecută când s-a supus la vot o ilegalitate după pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti, hotărârea de a da afară 300 de poliţişti locali, PNL-ul a întărit opoziţia făcută de PMP şi PSRO la abuzurile actualei administraţii.

Rămâne de văzut dacă logoreea îl va mai salva pe Toma şi va avea un minim efect în faţa conducerii dar şi a membrilor simpli care s-au cam săturat de toanele domniei sale dar şi de politica păguboasă adusă organizaţiei locale.

Oricum PSD-iştii cu ştate dar şi membrii simpli ştiu deja că lumea îl înjură la fiecare colţ de stradă pe Toma, pentru că oamenii s-au săturat de promisiuni deşarte iar vremea faptelor a trecut de mult.

Cert este că buboiul purulent din PSD, alimentat de facţiunile rivale dar şi de nemulţumirile din CLM , va exploda cât de curând .

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com