Acasa | Cultura | Actorul Ion Besoiu a murit, la Spitalul Fundeni din Capitală, din cauza unor grave probleme cardiace

Actorul Ion Besoiu a murit, la Spitalul Fundeni din Capitală, din cauza unor grave probleme cardiace

ion-besoiu-despre-marin-moraru-a-mai-disparut-un-mare-artist-un-om-cu-un-suflet-foarte-larg

Îndrăgitul actor Ion Besoiu a murit, astăzi, la Spitalul Fundeni din Capitală, suferind de grave probleme cardiace. Ar fi împlinit, pe 11 martie, vârsta de 86 de ani.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului va fi depus la Teatrul Bulandra din Capitală, unde cei care l-au admirat îi pot aduce un ultim omagiu. Actor de film, radio, teatru şi televiziune, a absolvit Academia de Teatru şi Muzică din Sibiu, oraşul său natal.

Anul trecut, la împlinirea vârstei de 85 de ani, Ion Besoiu, cunoscut de toate generaţiile pentru rolul din “Toate pânzele sus, a recunoscut că bătrâneţea îşi spune deja cuvântul şi nu mai poate fi la fel de activ ca altădată.

“Nu mai am destulă energie, sunt mai uzat fizic. Psihic, nu! Încep fiecare zi, cu aceeaşi dorinţă de a trăi cât mai mult. În urmă cu ceva timp am filmat pentru televiziune piesa “Livada cu vişini”, în regia lui Alexander Lustig, şi atunci cred că a fost momentul în care m-am îmbolnăvit. S-a declanşat un puseu de tensiune foarte puternic, a trebuit să stau trei luni de zile în spital. De atunci încerc să fiu mai răbdător cu mine. Frigul mă disperă, gheaţa mă face să alunec. Nu mai e ca altădată. N-aş putea să spun că mă cutremură finalul. Mă rog bunului Dumnezeu să mă adune la dreapta lui fără dureri, fără suferinţă, fără teamă, împăcat cu toate”, a povestit Ion Besoiu, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români, pentru revista Formula As.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com