Acasa | Actualitate | UPDATE: Directorul Direcției de Finanțe Buzău a fost reținut pentru 24 de ore

UPDATE: Directorul Direcției de Finanțe Buzău a fost reținut pentru 24 de ore

4220

 Petruş Cârcei este bănuit că a divulgat informații confidențiale oamenilor de afaceri Costică Lepădatu şi Marius Grațian Gheorghiță. Reținerea directorului vine după cinci ore de audieri la DIICOT Bucureşti. El va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Percheziții de amploare, azi-dimineață, la Fiscul buzoian. Directorul Agenției Județene a Finanțelor Publice, Petruș Octavian Cârcei, face obiectul unei anchete a DIICOT București, care îl suspectează că a divulgat informații secrete unui om de afaceri buzoian. Procurorii antimafia din Capitală îl vor audia în cursul acestei zile, urmând să se ia măsurile care se impun.

Din comunicatul de presă al DIICOT reiese că, în cursul anului 2014, directorul Fiscului a divulgat date secrete din ancheta care îl viza pe un om de afaceri buzoian, favorizându-l pe acesta și îngreunând cercetarea pe care o derulau organele de anchetă. Potrivit DIICOT, două persoane au fost duse la audieri. Neoficial, se pare că ar fi vorba despre afaceristul Costică Lepădatu, suspect într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi obţinere frauduloasă de fonduri europene, prejudiciul iniţial stabilit de procurorii antimafia în decembrie 2014 fiind de 27 de milioane de euro.

„La data de 10.08.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucuresti au efectuat un număr de 3 percheziţii pe raza municipiului Buzău dintre care 1 percheziţie la sediul unei instituţii publice, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului și compromiterea intereselor de justiție.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2014, suspectul C. P. O., director executiv în cadrul unei instituţii publice a sprijinit cu intenție doi făpuitori cercetați într-un dosar penal aflat pe rolul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial București, în scopul împiedicării și îngreunării cercetărilor în dosarul menționat și tragerii la răspundere penală, prin punerea la dispozitia acestora de informații nepublice.

Astfel, luând cunoștință în virtutea funcției de informații privind modul în care urmează să se administreze o probă în dosarul aflat pe rolul D.I.I.C.O.T, suspectul a divulgat aceste date îngreunând urmărirea penală şi a dezvăluit fără drept mijlocul de probă și înscrisul oficial înainte de dispunerea unei soluții de trimitere în judecată ori de soluționarea definitivă a cauzei.

La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Bucureşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a transmis DIICOT printr-un comunicat de presă.

Buzoienii care au treabă la Direcția de Finanțe trebuie să știe că activitatea instituției se desfășoară normal, perchezițiile procurorilor fiind făcute miercuri dimineață, fără prea multă vâlvă.

Sursa: reporterbuzoian

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com